Custom Search

marți, 8 iunie 2010

iPhone 4

Ieri a fost prezentarea noului iPhone la care au luat parte numai 700 de oameni din media. Apple merge din ce in ce in mai bine. "Noul" telefon defapt nu are nimic nou fata de alte telefoane de pe piata. Sau... are. Butoane pentru volum si flash pentru camera video de 5 MP care filmeaza si HD. Macar atat puteau sa faca daca altceva nu are. Si acum sa vedem un pic specificatiile tehnice:
Exista 2 tipuri, de 16 si de 32 GB. Slot pentru card nu exista ca deja era in plus, Radio la fel ca si predecesoarele sale nu are nevoie. Au adaugat o noua functie, cred ca ei au reusit sa o inventeze Video Calling redenumita strategic FaceTime. Mai exact au pus si ei inca o camera in fata pentru apeluri video numai ca acum vine partea frumoasa, nu merge decat in retele Wi-Fi si doar de la iPhone 4 la iPhone 4. Nokia avea din 2005 primul telefon 3G, 6680 care era capabil de asa ceva si nu doar Nokia 6680 la Nokia 6680. Filmuletul cu prezentarea noului sistem FaceTime il gasiti mai jos:



Singura functie care poate fi mentionata este ca au facut ecranul sa se vada foarte clar. Au reusit sa-i faca un contrast de 800:1 ceea ce este destul de mult; mult peste perceptia ochiului uman.

Nu are absolut nimic nou, in afara de constrat, fata de un telefon high-end de pe piata. Pretul va fi cum ne-a obisnuit Apple pana acum:
199 USD cel de 16 GB si 299 cel de 32, dar aceste preturi sunt cu abonament pe 2 ani la AT&T.Preturile fara abonament in America banuiesc ca vor fi 599 USD (16GB) si 699 USD (32 GB). In Europa cum noi nu lucram cu dolari va ajungi in jur de 700 EUR.

Nu pot sa inteleg cum poate foarte multa lume sa dea atat de multi bani pe un produs care nu este cu absolut nimic mai bun decat competitia si costa dublu. Sony Vivaz, Samsung Omnia HD, HTC HD2 si mult altele sunt cu mult peste iPhone din toate punctele de vedere. Aceasta este o parere subiectiva, oricine este liber sa faca ce vrea cu banii lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu